pensioen voor alleenstaande moeders

  • jovita kemme

    Waarom krijgen militairen wel een pensioen, terwijl wij helemaal geen oorlog willen en krijgen moeders (zonder man met inbrengend inkomen) voor al hun onbetaalde arbeid voor het nageslacht, hun bijdrage aan de groene generatie, geen pensioen?

    Waarom is er alleen recht voor degenen, die een baan hebben, inkomen hebben?

    Omdat zij voor recht/aan betalen aan het gerecht, door het te korten op onbetaalde arbeid van de vrouw voor het nageslacht? Wat zijn dit voor gerechterlijke machtsmisbruik-ondersteunende praktijken? Is dat de manier om de volgende generatie klaar te stomen voor het werk dat voor de pensioenen van de gepensioneerden (niet/nooit betalende vaders en alleenstaanden/homofielen) moet zorgen?

    En waarom worden vrouwen met terugwerkende kracht rechten ontnomen, uit de gelijkberechtiging, terwijl de arbeidsmarkt niet op die oudere vrouwen zit te wachten, omdat zij door allerlei wetgeving te duur zouden zijn.

    De wet kan wel gelijkberechtiging opleggen of stellen, maar dat betekent geen gelijkberechtiging met terugwerkende kracht.

    Werkende vrouwen hebben nooit het volledig aantal jaren kunnen werken voor een gelijk pensioen. Dus altijd ongelijkheid en gediscrimineerde vrouwen, moeders, die toch al een dubbele taak hadden, en zo nog berooider uitkomen, omdat het recht dat de man=inkomen dient, die graag onbetaald verzorging wil zoals van zijn moeder, na thuiskomst van alle luxe reisjes, die ten doel hadden de jeugd vandaar te verlokken hun ouders in de steek te laten om zich hier kapitalistisch te laten gebruiken voor het pensioen van de luxe bevrijde man.

    De moeders zouden het recht moeten hebben hun kinderen buiten dit haar onwelwillende systeem voor haar pensioen te laten zorgen…..door hen in de derde wereld handel op te laten zetten bevoorbeeld.

    Is het rekentechnisch niet juister, degenen die al hun tijd in inkomensvergroting voor zichzelf hebben gestoken te korten, door hen te korten op hun pensioenrechten, aangezien zij geen investering hebben gedaan in de jeugd, die dit luxe pensioen bijeen moet werken.

    Toch?

  • Simon Kabelfoon

    U wekt de indruk hier meer een statement neer te zetten dan een vraag.

    Mocht dit statement evenwel een vraag/meerdere vragen inhouden, dan lijkt het mij hier met name te handelen rond het gelijkheidsbeginsel.

    Daar hebben we in Nederland een hele mooie commissie voor (die soms zelfs wat overijverig te werk gaat in mijn beleving) en wel de CGB.

    Leg uw vragen voor aan het CGB (www.cgb.nl) en u mag verwachten, dat men daar een antwoord/reactie op geeft waar u veel meer waarde aan kunt hechten dan welke mening op dit prikbord dan ook.

  • Teun

    Nou nee toch!!! Wat een gezwam!!!!

    Voor wat hoort wat, een pensioen bouw je op. Hoe meer er in gaat, hoe meer er uit komt, en zelfs de oneerlijke opbouwcurves die korter werkers bevoordeelden worden nu rechtgetrokken, goede zaak.

    Wat wil je nu, heel veel voor niets dus?

  • Margriet

    Beste Jovita,

    Als het goed is heb je wel een inkomen, eventueel een uitkering. Indien je rekening wil houden met je oudedag, dan moet je maandelijks iets opzij zetten voor een lijfrente. in principe is dat hetzelfde als een pensioen alleen hangt er geen werkgever aan vast. Bijna iedereen die pensioen opbouwd moet daar ook zelf voor betalen. Het is als het ware een spaarpot die je voor later opbouwd. Ik vind daar niets discriminerend aan. Je moet toch werken voor je geld, voor je toekomst en voor de toekomst van je kinderen. Als je ervoor kiest niet te werken ben je afhankelijk van uitkeringen en moet je het zelf regelen. Maar ook mensen met een eigen katoor moeten dit vaak zelf regelen omdat deze ook geen pensioenrecht hebben, enkel lijfrente.

    Mensen moeten eens verantwoordelijkheid gevoel krijgen voor hun eigen leven en dat van hun nakomelingen en niet verwachten dat de overheid alles maar regeld. wie luxe wil leven en ook na hun 65ste moet men daar ook voor werken. zo werkt het over heel de wereld. In Nederland krijg je zelfs AOW, er zij n heel wat landen waar dat slechter geregeld is.