Wanneer het door u geschetste scenario zich voltrekt lijkt het inderdaad, dat u(w man) een probleem heeft indien aansluitend aan de ziekteperiode sprake is van werkloosheid.
Strikt genomen voldoet uw man dan inderdaad niet aan de eisen die het FVP stelt.
In de hele ontslagprocedure zal hier dan ook uitdrukkelijk rekening mee moeten worden gehouden.
Wat mij echter verbaast is, dat u spreekt over een ontslagprocedure via de kantonrechter. Volgens mij is dit op zijn minst ongebruikelijk en verlopen ontslagaanvragen (om economische motieven/reorganisatie) via het CWI.
Kantonrechter komt er bij mijn weten alleen aan te pas, wanneer een ontbinding van de arbeidsovereenkomst wordt verlangd.
Lijkt me een punt voor u om nog even na te kijken.
Betreft het een ontslagaanvraag via het CWI, dan zal uw man daarvan nog in kennis worden gesteld (van de aanvraag door werkgever) en kan hij hier bezwaar tegen aantekenen (dat wordt zelfs expliciet gevraagd). Daar uitdrukkelijk in vermelden, dat er sprake is van ziekte (volgens mij dan nog sprake van ontslagbescherming).
Betreft het een ontbindingsverzoek via de kantonrechter, dan zal uw man uitgenodigd worden om bij de zitting aanwezig te zijn.
Ben evenwel geen arbeidsrecht-deskundige en gezien het vorenstaande en de mogelijke netelige situatie waarin u dreigt terecht te komen lijkt het beste advies dan ook om u naar de “heren juristen” te verwijzen. Heeft u een gezinsrechtsbijstdanverzeketring, maak dan daar melding van de kwestie, zodat zij de behandeling van de zaak over kunnen nemen.
Ook kunt u deze vraag nog neerleggen op het prikbord van de advocaten http://www.prikpagina.nl/list.php?f=844
Succes.