Pensioenzorgen nemen toe

  • Jessica

    De Nederlandse consument maakt zich meer zorgen om zijn pensioen dan vorig jaar. Meer mensen zeggen extra te moeten sparen voor het pensioen en zijn van plan hier komend jaar mee te beginnen. Naast de toenemende zorgen verwacht een grotere groep pas na zijn 65e te kunnen stoppen met werken.

    Waar vorig jaar nog de helft van de ondervraagden zei bezorgd te zijn om zijn pensioen, is dat percentage dit jaar gestegen tot 56 procent. Een mogelijke oorzaak van de stijging is dat een stijging van de pensioenleeftijd inmiddels onvermijdelijk lijkt. Wil een werknemer toch op 65-jarige leeftijd stoppen met werken, dan zal deze een lagere uitkering moeten accepteren of zelf extra geld opzij moeten leggen om dit mogelijk te maken.

    De helft van de ondervraagden spaart inmiddels liever zelf voor de oudedagsvoorziening dan via een pensioenfonds. Dit heeft vooral te maken met het vermoeden dat pensioenen nu minder waard lijken dan eerder gedacht. De ontevredenheid over pensioenfondsen uit zich bovendien in het feit dat drie op de tien respondenten van pensioenfonds zou willen veranderen als dat zou kunnen. Vorig jaar was dit ‘slechts' 22 procent.

    Pensioenleeftijd

    Het besef dat de pensioenleeftijd verhoogd wordt, dringt meer en meer tot mensen door. Waar vorig jaar nog 46 procent van de ondervraagden verwachtte voor 65 met pensioen te kunnen gaan, denkt nu nog maar vier op de tien dat dit gaat lukken. 

    Uit een poll op deze website is eveneens gebleken dat er grote bezorgdheid heerst onder consumenten. Van de in totaal 546 stemmers maakt maar liefst 76,5 procent zich zorgen over zijn pensioen. De resterende 23,5 procent zegt zich geen zorgen te maken.

    Hoe denkt u over uw pensioen? Laat het ons weten

  • alizay

    yes i have visited this site, this is very helpful Thanks Jessica

    My Life My Rules